İstanbul Katmer bir çeşit çörek diye tabir edebileceğimiz tuz ve şeker içeren bir hamur işidir. Bazen biraz daha tatlı olarak da hazırlanabilmektedir katmer. Ve her durumda şeker tadı hissedilir. Katmer sıcak tüketildiğinde, ısıtılarak yendiğinde daha bir lezzetli gelecektir. Bunun sebeplerinden biri soğuduğunda içindeki peynirin katılaşması, yağın donuklaşması ve hamurum yumuşak formunu yitirmesidir. İstanbul Katmer sade bir hamur işine benzer daha çok. İçinde peynir gibi bir malzeme bulunmadığı halde, yaylı yapısı ve özel pişirme tekniğiyle çok lezzetlidir. Tavada yapılan ve hamuru piştiğinde daha sıkı bir hal alan İstanbul katmer çeşidi de bulunur. Doğu bölgelerimizde daha çok tercih edilen katmeri gözlemeye veya çöreğe bir alternatif olarak düşünebilirsiniz.
Katmerin sade formu onu daha kullanılışlı bir sofralık yapar. Şöyle ki dileyen çay, kahve yanında tek başına katmer tüketilebileceği gibi; dileyen onu bir ekmek gibi değerlendirip domates, peynir ve diğer malzemelerle birlikte yemeyi tercih edebilir. Antep yöresinde insanlar katmeri tek başına kahvaltıda yemeyi tercih edebilmektedirler. Bu durumda İstanbul katmer pratik bir kahvaltılık görevi görür. Aynı zamanda tok tutar.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.