İstanbul Somon balığı, hem tatlı hem de tuzlu suda yaşayabilen bir balık türüdür. Yumurtalarını bırakmak için her ilkbaharda denizlerden nehirlere göç eder, bu göç yolunda karşılarına çıkan çağlayanları sıçrayarak aşarlar. Zeki, çevik, mücadelecidir. Her yıl izledikleri bu göç yolu şaşırtıcıdır. Bu özellikleri ile yüzyıllar önce insanların ilgisini çekmiştir. Eski insanlar somon balığının mucizevi olduğunu düşünürlerdi.
İstanbul Somon balığı, omega-3 sağlıklı yağ asitleri açısından zengindir. Güçlü bir protein kaynağıdır, 100 gr. somonda neredeyse 25 gr protein vardır. Potasyum, selenyum gibi faydalı mineraller de içerir. Ayrıca kendine özgü aromasıyla öne çıkar ve oldukça lezzetlidir.
İstanbul Somon balığı, tüm dünyada yaygın olarak tüketilen ve çok sevilen bir balık türüdür. Izgara ya da fırında, sebzelerle ya da tek başına pişirilebilir. Hatta çorba ya da köfte gibi formlarda da tüketilebilir. Somon balığı,her yaşta hatta ek gıdalara geçişle beraber bebeklerin de tüketebileceği bir besindir. Aile sofralarından eksik olmaz. Restoran menülerinde yer alan en lezzetli ve sağlıklı seçeneklerden biridir.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.