İstanbul Somon balık sağlıklı olduğu kadar sevilerek de tüketilen bir balık çeşidi olarak ön plana çıkar. Somon soğuk ve derin kuzey denizlerine özgü bir balıktır. Bu tür balıkların omega ve benzeri faydalı yağ asitlerini bolca içermeleri onları insan sağlığı faydalı bir seçim haline getirmektedir. Omega ya asitleri haricinde A, C, D, B6, B12 vitaminleri ve demir, magnezyum, fosfor ve potasyum zenginliği açısından sağlıklı bir besindir. Özellikle kalp ve damar sağlığı için faydalıdır. Yüksek protein de içeren İstanbul somon balık genel olarak balık tercihleri arasında en sağlıklı seçimlerden biridir.
Somon balık genellikle buğulaması yapılarak yenen bir balık türüdür. Türkiye’deki deniz suyu sıcaklıkları somon üretimi için yüksektir. Dünyada sayılı bölgelerden, genellikle kuzey Avrupa civarından temin edilebildiği için fiyatı yüksektir. İstanbul Somon balık boyunca tezgâhlarda bulabileceğiniz bir balıktır.
Kültür balığı olarak da, genellikle Norveç’teki somon üretim çiftliliklerinde yetiştirilen somon balıkları, özel soğuk hava izolasyonuyla dünya geneline ulaştırılır. Yağda kızartması tavsiye edilmez genelde fırın ve buğulama yöntemleriyle pişirilir.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.