Sultanahmet Köri makarna makarnada baharat aromasını ve tadını arayanların tercihlerinden biridir. Deneyenin beğendiği bir lezettir Sultanahmet köri makarna. Hindistan’ın çok sevilen baharatı olan körinin özel aromasını ve sağlığa faydalarını makarnaya aktarmanın bir yoludur Sultanahmet köri makarna.
Hindistan ve civarı bölgelerde baharat kullanımı dünyanın diğer coğrafyalarıyla kıyas kabul etmeyecek kadar yaygındır. Baharatın ilk ortaya çıktığı yer de Hindistan ve Çin’e kadar doğu topraklarıdır. Bitkileri kurutup ufalayarak baharat elde etme fikri ilk buradan çıkmadır. Öyle ki İpek yolunun bir diğer adı da baharat yoludur. Baharat doğudan batıya, ondan da tüm dünyaya yayılmıştır. Sultanahmet Köri makara tariflerine kadar gelmiştir körinin macerası.
Köri, birçok baharatın karışımından oluşur. Yani yeni bir lezzet ve çeşni arayışından doğmuştur. körinin içinde; kimyon, karanfil, biber, zerdeçal, zencefil, kişniş, kakule, zencefil bulunur. Ancak körünün doğduğu Hindistan’da zerdeçal çok sevildiği için köride zerdeçal miktarı fazladır. Kendisine sarımtırak rengi veren de budur. Bazen sumak ve demirhindi gibi farklı baharatlar da eklenmektedir.. Sultanahmet Köri makarna yemeğine olduğu gibi hemen her sıcak yemeğe yakışan bir baharattır.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.