Sultanahmet Testi kebabı kuzu kuşbaşı eti içine domates, sivri biber, soğan, sarımsak, kuyruk yağı ve baharatlar eklenerek yapılan bir kebaptır. Testide pişip servis edildiği için bu adı almıştır. Pişirilmesi zaman alan ve üzerinde uğraşmayı gerektiren, emek isteyen bir kebaptır Sultanahmet testi kebabı. Öyle ki malzemeler hazırlandıktan sonra bile orta ateşte bir fırında 45 dakika kadar pişirilme işlemi sürer.
Sultanahmet Testi kebabı bilinen otantik kebap türleri arasındadır. Çünkü batılılar bizim kısaca İskender ve döner diye adlandırdığımız yemekler için de kebap ifadesini kullanırlar, ki bunlar aslen birer et yemeğidir. Oysa Sultanahmet testi kebabı, tıpkı Adana kebabı gibi adında da kebap olan, etinin özel hazırlandığı, harcın ve garnitürlerin oluşturulası yöntemleriyle tam anlamıyla kebap tanımını hak eder.
Orta Anadolu kökenli bir kebap türü olan Sultanahmet testi kebabı Yozgatlılar tarafından patent enstitüsünde tescillenmiştir. Kebap tutkunlarının, Yozgatlıların ve güneydoğu bölgesi gibi kebap kültürünün geliştiği yörelerden insanların bildiği ve aradığı bir lezzettir testi kebabı. Her restoranın ve et lokantasın menüsünde bulunmaz. Ama yiyen kişi mutlaka tekrar testi kebabı yiyeceği günü iple çeker.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.