Birbirinden enfes Fatih makarna çeşitleri, bu pratik ve lezzetli gıdanın sevenleri tarafından zaman içinde oluşturulmuş ve dünya kültürlerinde kullanıma geçmiştir. İlk başlarda evlerde ve fırınlarda üretilen makarna, bugün artık dev makarna tesislerinde üretilen endüstriyel bir gıda hale gelmiştir.
Üretilirken hamura verilen şekle göre ve içine katılan ek malzemelere göre Fatih makarna çeşitleri sınıflandırılabilir. Bu durumda fiyonk, burgu, kelebek, spagetti, arpa ve noddle gibi çeşitlerden bahsetmek mümkündür. Bunlar yanında, makarnanın anavatanı İtalya’da yaygın olan birçok makarna çeşidi daha bulunur. Hatta İtalya’da yöreden yöreye makarna çeşitleri de değişmektedir. Ülkemizde velerde de yapılan ve aynı zamanda çorbası da pişirilen Şehriye de bir çeşit makarna olarak kabul edilebilir. Pişirme sırasından makarna hamuruna eklenen domates, ıspanak gibi katılarla da envai çeşit makarna üretme mümkün olmaktadır.
Makarna yemeğinin farlılığına göre de Fatih makarna çeşitleri tanımlanabilir. Bu tarz bir sınıflandırmaya göre; domatesli makarna, kıymalı makarna, salçalı makarna, yoğurtlu makarna, sebzeli makarna ve peynirli, makarna en çok bilinen Fatih makarna çeşitleri arasında yer alır.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.