Fındıkzade Balık çeşitleri insanoğlunun en sevdiği yiyecekler arasında yer alır. Özellikle Kuzey Avrupa, Japonya ve Akdeniz kıyısı gibi deniz ülkelerinde, deniz ve denizcilik kültürünün egen olduğu bölgelerde balık çeşitleri yemek kültürünün ana öğününü oluşturur. Ülkemizde Karadeniz bölgesinde hamsi, Akdeniz, Marmara ve Ege kıyısı olan bölgelerde diğer küçük sığ deniz Fındıkzade balık çeşitleri sevilerek yenir ve sofrada önemli bir yer tutar.
Alabalık, uskumru, somon, hamsi, levrek, sazan, çupra, palamut ve mezgit ülkemizde en çok bilinen ve de sık olarak tercih edilen Fındıkzade balık çeşitleri arasında yer alırlar. Genel olarak kızartma, fırında pişirme ve buğulama yöntemleri izlenir balık çeşitleriyle yapılan yemeklerde. Ülkemizde fırında ve kızartma balık daha çok tercih edilir. Yine alabalık gibi bazı balıkların pişirilmesinde tereyağı kullanılması daha çok Türkiye’ye özgüdür. Ülke kültürlerine göre balık çeşitlerini pişirmek için kullanılan yağlar değişir. Akdeniz havzasında tamamen zeytinyağı egemenliği söz konusudur bu alanda.
Ballığın türüne göre pişirme yöntemi fark eder. Örneğin hamsi gibi küçük balıklar kızartma, somon gibi büyük balıklar içinse daha iyi pişmesi için fırınlama uygundur.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.