İstanbul Menemen’in geçmişi hakkında pek çok rivayet vardır. Araştırmalara göre ise Türk mutfağında ilk 18. yüzyılda görülmektedir. Öncesinde domates, bilinen ve tüketilen bir sebze olmadığı için yemeklerde de kullanılmamaktaydı. Domates ülkemize Avrupa’dan gelmiştir. Ancak ilk başlarda kırmızı rengi ve parlak görünümü ile süs bitkisi olduğu düşünülmüş, doğduğu topraklarda bile çok sonraları tüketilmeye başlanmıştır. Domatesin gelişi geç olsa da hızla sevilmiş ve ülkemizde de bol bol yetiştirilmeye başlanmıştır.
Bazı kaynaklara göre, ilk domates üretiminin yapıldığı yer İzmir’in Menemen ilçesidir. İstanbul Menemen yemeğinin ise, bölgeye Girit'ten göç eden halkın türettiği düşünülmektedir. Tarımla uğraşan Girit göçmenleri, topladıkları çeşitli otlar ve sebzeleri yumurta ile karıştırıp yiyorlardı. Zamanla, otlar yerine domates kullanılarak yapılan yumurtalı yemeğin çok daha lezzetli olduğunu keşfederler. Çok sevilen bu domatesli yumurta, yavaş yavaş İstanbul Menemen dışına yayılıp popüler olmaya başlar. Günümüzde hala çok sevilen, en çok tüketilen yemeklerden biri olarak mutfağımızın gözdelerindendir.
İstanbul Menemen; domates, biber ve kimi zaman soğan eklenerek yapılan, finalde yumurtayla zenginleştiren bir yemektir. Kahvaltıların vazgeçilmezi olduğu gibi günün her saati her öğünde zevkle tüketilebilir.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.