İstanbul Menengiç kahvesi menengiç ağacının meyvelerinin kurutulup öğütülmesi ile elde edilir. Halk arasında, bıttım, çedene gibi isimleri de olan menengiç bitkisi, ülkemizde en çok güney bölgelerinde yetişmektedir. Yapılan arkeolojik çalışmalara göre, menengiç bitkisi M.Ö. 7000’li yıllardan beri gıda olarak kullanılmaktadır.
İstanbul Menengiç kahvesi çok lezzetlidir. Güçlü bir aroması vardır. Kahve bitkisine göre daha hafif bir içime sahiptir. İçine süt ve bal, şeker gibi tatlandırıcılar eklenebileceği gibi sade olarak da içilebilir. İstanbul Menengiç kahvesi bir de ilginç özelliğe sahiptir. Her içen farklı tat ve aromalar alır, zihnimizin derinlerindeki lezzetleri keşfetmemizi sağlar.
İstanbul Menengiç kahvesi çok faydalıdır. Özellikle nefes darlığı, öksürük gibi solunum yolu hastalıklarının tedavisine yardımcı olmak için uzun yıllardır kullanılmaktadır. Göğsü yumuşatıp rahatlattığına inanılmaktadır. Ayrıca kalp damar hastalıkları ve sindirim sistemi için de faydalı olduğuna dair görüşler bulunmaktadır. İstanbul Menengiç kahvesi, hem köklerimizden gelen bir lezzet, hem kültürümüzün bir parçası hem de sağlığımız için faydalı bir içecektir. Şerbethane mutfağında hazırlanan İstanbul menengiç kahvesi tazeliği ve mis kokusuyla sunulmaktadır.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.