İstanbul Tavuklu Salata, Çin ya da Vietnam gibi Uzak Doğu kültüründen doğmuş olabileceği düşünülen bir yemektir. Ancak benzer dönemlerde Fransız Mutfağında da yer aldığı bilinmektedir. Kökeni hakkında net bir bilgi olmamakla beraber, dünyaya Amerika’da popüler olmaya başladıktan sonra yayıldığı düşünülmektedir. O sadece basit bir salata değil kültürlerin birleşiminin kanıtıdır. Kesin olarak bilinen ise 17. yüzyıldan beri İstanbul tavuklu salata çeşitlerinin tüketildiğidir.
İstanbul Tavuklu Salata, ana malzemesi tavuk ve mayonez olan ve çeşitli yeşilliklerle hazırlanan son derece leziz bir yemektir. Mısır, zeytin ya da domates ile süslenebilir. Kaliteli bir mayonez kullanılması bu tarifin püf noktasıdır. Üstelik bir gece buzdolabında beklemiş İstanbul tavuklu salata, sandviç olarak tüketmek ya da ekmek üzerine sürülerek yemek için idealdir.
İstanbul Tavuklu Salata, öğlen ya da akşam yemeklerinde tercih edilecek doyurucu bir yemektir. Hafiftir ve sağlıklıdır. Yanında mevsime uygun hafif bir içecekle tüketilince lezzeti katlanır. Protein, fosfor ve vitaminler açısından zengindir. Bol lif içerir. Kremsi bir dokusu ve fresh bir görünümü vardır.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.