BİZE SORUN
  • info@serbethane.com.tr
  • +90 212 517 00 04
  • +90 212 517 00 04

İstanbul Pide

İstanbul Pide

İstanbul Pide

İstanbul Pide; herkesin sevdiği, mutfağımızın en özel yiyeceklerinden biridir. Hamurun yayvan olarak açılıp içine et, sebze çeşitleri veya peynir, yumurta, tahin gibi malzemelerin eklendiği fırında pişen bir yiyecek olarak tarif edilebilir. Elbette İstanbul pide bu tariften çok daha fazlasıdır. Malzemeler yöreye göre değişir. Yerel un,  tereyağı ve kavurma vb… bileşenleri kullanmak lezzetinin temel şartlarındandır.

Pidenin tarihi ise çok eskidir. Osmanlı mutfağında 15. yüzyıldan beri yer aldığı bilinmektedir. Padişahların pek sevdiği hatta yumurtalı İstanbul pide tükettikleri güvenilir kaynaklarda yer almaktadır. İstanbul Pide, sadece saray mutfağında değil, halkın ve hatta Osmanlı çatısında yaşayan tüm milletlerin mutfağında pişen bir çeşit olmuştur. Günümüzde İstanbul pide benzeri yemekler yani hamur üzerine et ve çeşitli malzemeler konularak hazırlanan yemekler pek çok ülke mutfağında da bulunur.

Pidenin pek çok çeşidi vardır. Yöreye göre farklılık göstermekle beraber; kavurmalı, kaşarlı, kuşbaşılı, pastırmalı, sucuklu, peynirli, ıspanaklı, kıymalı, tahinli, haşhaşlı hatta cevizlisi bile yapılmaktadır. Üzerine yumurta eklenen bol tereyağlı pideler makbuldür. Açık ya da kapalı, yuvarlak ya da yayvan olmak üzere şekilleri de pek çoktur.

Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.

> > > >
Bizi Arayın
Click For English Serbethane Web Pages