Meze başlı başına bir kültürdür. İstanbul Meze çeşitleri denilince kimi zaman içki yanında alınan aperatifler akla gelse de, bu tip sofralar aslında mezelerin değerlendirme alanlarından biridir sadece. Mezeler kahvaltıların ve atıştırma öğünlerinin de gözde çözümleridir özellikle.
Kültürlere ve ülke mutfak türlerine göre İstanbul meze çeşitleri farlılıklar gösterir. Bizde meze denildiğinde haydari gibi akla gelen favori mezeler bulunur. Ama örneğin Arap coğrafyasından doğan humus bizde de bilinen bir mezedir.
Acuka, şakşuka ve babagannuş gibi ilginç adları bulunur birçok mezenin. İstanbul Meze çeşitleri birçok durumda kendine özgü ve az sayıda temel malzemeden oluşan salatalardır aslında. Rus salatası ve Amerikan salatası örnekleri gibi, bu durum isimlerinden de anlaşılabilir bazen.
Ezmeler de sık tercih edilen favori İstanbul meze çeşitleri arasında yer alır. Salçalarıyla, baharatlarıyla zengin alternatiflere sahip olan doğu ülke mutfakları ve Türk mutfağı ezmelerce özellikle zengindir.
Şerbethane’de dilerseniz yemeği, kahvaltının yanında birbirinden leziz meze çeşitlerini tadabilirsiniz. Et yemekleri pişmesi gibi biraz zaman alan ana yemekleri beklerken de meze ikramımızla açlığınızı hafif bastırmayı tercih edebilirsiniz.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.